Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-08@11:38:39 GMT

جشنی با چاشنی مناظر زیبا و طعم توت فرنگی

تاریخ انتشار: ۷ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۱۴۸۱۹

جشنی با چاشنی مناظر زیبا و طعم توت فرنگی

به گزارش ایکنا از کردستان، استان کردستان مجموعه‌ای از زیباییها طبیعی، تاریخی و گردشگری است که وجب و وجب آن پر است از مناظر چشم‌نوازی که چشم هر بیننده ای را به دیدن آن فرا می‌خواند اما این زیباییها هنوز ناشناخته و رازآلود مانده است.
یکی از این زیبایی‌ها روستاهای کهن و بکری است که در دل کوه‌های زاگرس سکنی گزیده‌اند و لحظه به لحظه با آراستگی‌های ظاهری خود از میهمانانشان استقبال می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روستاهای منطقه ژادوه رود مجموعه‌ای از روستاهای هدف گردشگری استان کردستان هستند که با فاصله‌های اندک در کنار هم قرار گرفته و باغات زیبای این روستاها آنقدر درهم تینده شده‌اند که به سختی می‌توان روستاها را از هم جدا کرد.
یکی از مناظر بکری که زیبایی روستاهای این منطقه را بیشتر در دل میهمانش دلنواز می‌کند، شاخ و برگ سرسبز درختان زردآلو، گیلاس، گردویست که دوطرف جاده این روستاها را محصور کرده و یک تونل سرسبز و خنکی ایجاد کرده که گرمی هوای تابستان را بین این درختان هیچگاه حس نخواهی کرد.
در راستای معرفی و شناساندن این روستاها و طبیعت بکر آن‌ها امسال برای دومین سال پیاپی جشنواره توت فرنگی در روستای شیان یکی از روستاهای منطقه ژاوه‌رود با باغات توت فرنگی برگزار شد.
روستای شیان با مردمانی مهربان ومهمان نواز بدون شک یکی از جذاب‌ترین جاذبه های این منطقه است و در کنار این همه جلوه‌های طبیعی از کوه و چشمه گرفته تا گل و درخت و بلبل در این منطقه گرداگرد هم جمع شده تا بر جذابیت این روستا بیافزایند.
بعد از عبور از باغات سرسبز و چشم نواز، آواز گوشنواز پرندگان و عبور از کنار چشمه‌های خروشان در زیر درختان باغ‌ها به محل برگزاری جشنواره توت فرنگی رسیدیم که در این مکان تمام مردم روستای شیان دست به دست هم داده تا میزبانی خوبی برای میهمانشان در این جشن شکرگزار باشند.
مردم روستا از زن و مرد، کوچک و بزرگ با لباس‌های محلی و بسیار زیبای خود با شربت و میوه توت فرنگی از میهانانشان استقبال می کنند و زنان نیز در یک غرفه با کلان(نان محلی) و دوغ از میهمانانشان استقبال می‌کنند.
روستای شیان یکی از روستاهای بکر و برتر گردشگری کشور
محمد جوان کاظمی، دهیار روستان شیان در مراسم جشنواره توت فرنگی استان اظهار کرد: روستای شیان دارای پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های بسیار خوبی بوده و به عنوان یکی از روستاهای بکر و برتر گردشگری در سطح کشور مطرح است.
وی افزود: چشمه‌های ناب، باغات پربار، بافت با ارزش، سبک سنتی منازل و ...روستای شیان را به یک روستای هدف گردشگری تبدیل کرده است.

وی بیان کرد: توت فرنگی روستای شیان یکی از سالم‌ترین و شیرین‌ترین توت فرنگی شناخته شده در سطح کشور بوده است اما اما به دلیل نبود صنایع تبدیلی و خام فروشی تولیدکنندگان ضرر زیادی می‌بینند و سود تولید به جیب دلالان می‌رود.
تولید 46 هزا تن توت فرنگی در کردستان
دادور سهرابی، مدیر جهاد کشاورزی سنندج در ادامه این مراسم اظهار کرد: استان کردستان دارای سه هزار و ۴۰۰ هکتار باغ توت فرنگی بوده که با تولید ۴۶ هزار تن توت فرنگی رتبه اول کشور را داراست و شهرستان سنندج نیز با هزار و ۸۰۰ هکتار سطح زیر کشت و تولید ۲۴ هزار تن رتبه اول استان را به خود اختصاص داده است.

وی افزود: ۱۷ هزار بهره‌بردار از باغات توت فرنگی استان کردستان امرار معاش می‌کنند و متوسط کشت در هر بهره‌بردار دو هزار متر است و میانگین تولید در هر هکتار ۱۵ تن بوده است که با رعایت اثول کشاورزی این میانگین تولید به ۶۰ تن خواهد رسید.
سهرابی به وارد کردن ارقام خارجی به عرصه کشت توت فرنگی استان اشاره و عنوان کرد: هدف از وارد کردن ارقام خارجی جلوگیری از فسادپذیری و تولید توت فرنگی مقاوم و سالم نسبت به رقم سنتی بوده است.
وی افزود: به منظور جلوگیری از ضایعات توت فرنگی ۲۰ دستگاه پرکولین تحویل کشاورزان داده شده است تا با پایین آوردن دمای توت فرنگی فساد آن جلوگیری کنیم.
مدیر جهاد کشاورزی سنندج اعلام کرد: در راستای توسعه ارقام جدید هر ساله یک میلیون نشا توت فرنگی بین کشاورزان توزیع می شود.
وی به طرح تولید تونلی توت فرنگی به عنوان یک طرح جدید در جهاد کشاورزی استان دانست و افزود: در این راستا اعتبارات لازم موجود بوده و می تواند در قالب تسهیلات در اختیار توت فرنگی کاران قرار می‌گیرد. در طرح تونلی تولید توت فرنگی پاییز هم برداشت محصول داریم.
سهرابی افزود: بیشتر از ۸۵ درصد سطح زیرکشت توت فرنگی استان دارای سیستم آبیاری تحت فشار بوده و به همین دلیل بهره وری خاصی دارند.

وی توت فرنگی کردستان را یک برند در سطح کشور دانست و افزود: استان کردستلن دارای شرایط آب و هوایی مناسبی برای کشت توت فرنگی بوده و با رعایت اصولی کشاورزی می توان میانگین تولید توت فرنگی در هر هکتار را افزایش داد.
روستاهای بخش سیروان مستعد برای توسعه صنعت گردشگری
ایرج فرد، بخشدار سیروان نیز در ادامه اعلام کرد: بخش سیروان دارای ۱۱ هزار نفر جمعیت بوده که در ۲۳ روستا ساکن هستند.
وی افزود: کم جمعیت‌ترین روستای بخش سیروان هفت خانوار و بزرگترین روستا هزار و ۴۰۰ خانوار جمعیت دارد و باغداری شغل بیشتر کشاورزان این منطقه است.
فرد روستاهای بخش سیروان را مستعد برای توسعه صنعت گردشگری و توریستی استان عنوان کرد و افزود: ۱۰ روستای سیروان در فهرست آثار ملی قرار گرفت.

وی با تاکید بر حمایت بیشتر از تولیدکنندگان یادآور شد: اگر کار تولیدی پشتوانه نداشته باشد نابود می شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان نیز در این مراسم گفت: گردشگری کردستان فقط به منطقه اورامان خلاصه نمی‌شود، بلکه روستاهای بسیار بکری را نیز در منطقه ژاوه‌رود داریم که قسمت عمده آنها هم به ثبت ملی رسیده‌اند.
محسن علوی اظهار کرد: هدف از برگزاری اینگونه برنامه‌ها جلب توجه مردم به نقاط کمتر شناخته شده و آشنایی با روستاهای هدف گردشگری است.
وی افزود: بخش مهمی از توسعه گردشگری در کردستان به توسعه گردشگری فرهنگی برمی‌گردد که روستاهای این استان بهترین نقطه برای این موضوع هستند.

علوی در ادامه سخنان خود گفت: سازمان جهانی گردشگری سال 2020 را به عنوان سال توسعه گردشگری روستاها انتخاب کرده که ایران هم یکی از کشورهای موردتوجه در این برنامه است. خوشبختانه با توجه به اقدامات صورت گرفته، به صورت مشترک میزبانی رویداد بین المللی گردشگری روستایی 2020 به استان کردستان و کرمانشاه واگذار شده است.
اجرای موسیقی و تقدیر از توت فرنگی‌کاران نمونه روستاهای بخش سیروان، پایان بخش برنامه‌های دومین جشنواره توت فرنگی کردستان بود.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۱۴۸۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گشت و گذار در سرزمین انبه‌های ترش | یخچال کله قندی ۲۷۰ساله در حوالی پایتخت

همشهری - سعیده مرادی: روستای ترشنبه قدمتی ۱۸۰ ساله دارد و در آن می‌توان در کنار لذت از طبیعت زیبا و تنفس در هوای پاک به تماشای تاریخ نشست.

روستای سرسبز و تاریخی

زمین‌های ترشنبه با برکت و حاصلخیز است و از درختان گردو و هلو تا انواع صیفی‌ و سبزی‌ در باغ‌های آن به بار می‌نشیند. شاخ و برگ و میوه بسیاری از درختان روی دیوارهای گلی باغ‌های روستا سرازیر شده و به کوچه پسکوچه‌های آن حال‌وهوای دلنشینی بخشیده است. بعضی از اهالی به یاد دارند که تا چند سال پیش زمین‌های روستا پر بود از انبه‌های ریز ترش و می‌گویند نام اینجا «ترش انبه» بوده که در گویش‌های محلی به «ترشنبه» تغییر پیدا کرده است. در ترشنبه به زحمت می‌توان خانه و باغی پیدا کرد که اهالی مقابل آن درخت و نهالی نکاشته باشند.

یادگار صفوی

این روستا در دل خود آثار تاریخی مختلفی را جای داده است. اگرچه برخی از آنها مانند کاروانسرا و قلعه خشتی از بین رفته‌اند، اما تعدادی دیگر مانند تپه طلا و یخچال قدیمی هنوز مقصدی برای گردشگری‌اند. از یخچال این روستا که به شکل کله قند بزرگی خودنمایی می‌کند می‌توان به‌عنوان بزرگ‌ترین یخچال قدیمی تهران نام برد که با کمک میراث فرهنگی بازسازی شده است. این یخچال باقی مانده‌ای از بناهای دوران صفویه است و در زمره آثار ملی قرار دارد. مساحت کلی یخچال ترشنبه ۴۶۰‌مترمربع است که ۲۰۰‌مترمربع آن زیربنای این اثر تاریخی محسوب می‌شود. تپه طلا نیز انبوهی خاک رس تپه مانند باقیمانده از برج و باروهای باعظمت قلعه خشتی است و اهالی ترشنبه از آن با عنوان «تپه طلا» یاد می‌کنند. در روستای ٣٠٠هکتاری ترشنبه آرامستانی قدیمی هم وجود دارد. تقریبا همه سنگ‌های قبر آرامستان ترشنبه با دست و بدون دستگاه برش خورده و تراشیده شده‌اند. از سال‌ها پیش در این آرامستان کسی دفن نشده است.

نشانی: اسلامشهر، بخش چهاردانگه، روستای ترشنبه

حریم منطقه:۱۸

چطور برویم: از بزرگراه آیت‌الله سعیده وارد جاده ساوه شوید. پس از طی ۱۶ کیلومتر از طریق خیابان صادقیان به سمت ترشنبه بروید.

امکانات: مسجد، سرویس بهداشتی

امکان کمپ زدن: دارد

ویژگی: دارای جاذبه طبیعی و تاریخی

کد خبر 850302 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها تعطیلات سفر - گردشگری روستا اوقات فراغت تهران تور- گردشگری

دیگر خبرها

  • حریم و روستاهای شرق تهران برای گذران اوقات فراغت محل مناسبی هستند |‌ همدردی با آبشار اشک ریز
  • گشت و گذار در سرزمین انبه‌های ترش | یخچال کله قندی ۲۷۰ساله در حوالی پایتخت
  • آب شرب پایدار ۲ هزار ساکن روستاهای شاهین‌شهر تامین شد
  • آب شرب پایدار ۲ هزار نفر ساکن روستاهای شاهین‌شهر تامین شد
  • «فهرج»، کاندیدای بهترین روستاهای جهانی گردشگری
  • تفکیک زباله در روستای قلعه بالای بیارجمند آغاز شد
  • روستای تاریخی فهرج در چند قدمی پیوستن به دهکده‌های جهانی گردشگری
  • کلنگ زنی احداث سالن چند منظوره ورزشی در روستای سنگان اشنویه
  • روستای فهرج، نامزد برترین روستا‌های دنیا در حوزه گردشگری
  • ثبت ملی روستای «نوسنگی» در درفک رودبار